Sten

2013 startade jag varumärket Sten som tillverkar äventyrsprodukter med så lite naturpåverkan jag kan. Alla produkter görs ur återvunna naturmaterial. Minimalistisk design i kvalitetsmaterial och med en stor kärlek för hantverket gör produkterna vackra. Sten säljs direkt av mig, på Fjällsport och hos Backa Boulder.

Jag tillverkar två produkter. En kritpåse till bouldering och en keps. Båda sys av mig, i Göteborg, ur återbrukad denim och helst från delar ur dina utslitna favoritjeans. Jag syr även specialbeställningar och har sytt både slokhatt återbrukad denim och ”bikepacking-väskor” från begagnad presenning.

Kontakta mig så pusslar vi ihop något utifrån efter dina önskemål!

Kritpåse

Varje kritpåse är unik och har namn efter boulders i Göteborg. Den har en rullstängning med kardborre och en stor ficka fram. Plats för en borste. Tyvärr finns inte Stenborstarna längre så den säljs utan borste.

1 000 sek

Keps

Kepsen finns i två olika storlekar och båda går att justera med (osynlig) kardborre på baksidan. Jag kan även justera måtten efter dina önskemål, t.ex. för att passa barn. Den finns med lång eller kort skärm.

1 000 sek

Mellan 2013 och 2021 tillverkade jag bambuborstar med grishårsborst i en fabrik i Taiwan som jag jobbat med i många år när jag arbetade med att designa skateboards. Raspigheten för borstarna med fil kom från överbliven grip-tape. I takt med att många börjat tillverka liknande borstar skulle jag tvingats pressa priser mot min fabrik vilket aldrig var visionen med Sten.

Jag har sålt till många butiker. Både större, som Addnature, små butiker hos många olika svenska klätterklubbar och märkligt nog även till ett klättergym i Australien.

Jag arbetade tidigare aktivt med att sponsra events och har även haft ett riktigt gott samarbete med mina fantastiska ambassadörer ❤️