Portfolio

Webb, WordPress, UX & IT

Jag blev nyfiken på webben på gymnasiet 1995 och WordPress 2003. Sedan dess har jag byggt webb både proffesionellt och i hobbyprojekt. Förutom webbproduktion arbetar jag med användbarhet och som strategiskt bollplank i olika IT-projekt.

  • Många av mina webb-projekt (sedan 1999) finns under webb i bloggen.
  • Användbarhet, UX, koncept och design för olika business to business – verktyg som t.ex. Lärarsidan och AirImage.
  • Undervisade i webb och digitala verktyg på Art College i Göteborg 2014-2019 där jag var mycket delaktig i kursutveckling och skrev mycket eget kursmaterial.
  • Bakgrund som systemutvecklare och ett livslång nyfikenhet på framförallt användande av IT.
  • Examensarbetet från IT Universitetet blev publicerat 2007 (GUPEA2007).
  • Varit delaktig i både större och mindre open source projekt. Från testning och support i stora projekt till att bygga egna.

Produktutveckling

2013 startade jag varumärket Sten. Jag utvecklar och syr mina produkter själv. Jag lärde mig mönsterkonstruktion och att sy på vägen 🙂

2011 – 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Jag höll i den tekniska kontakten med fabriker i Asien, ritade och förfinade produkter och skisser och arbetade mycket på att höja kvaliteten på produkterna.

Foto

Jag gör varumärkes, event och porträtt-bilder i miljö. En styrka är att jag ofta kan få folk att slappna av framför kameran. Jag är aktiv amatörfotograf med stor nyfikenhet. För några år sedan läste jag en kurs i Visuell kommunikation som var en stor ögonöppnare för att börja arbeta aktivt med att utveckla mitt sätt att berätta med bild.

Exempel och sammanfattning, mer finns under foto.

Logotype och layout

Jag trivs bäst när vi arbetar tillsammans i kortare arbetspass och bollar tills vi har konkretiserat idéerna. Efter det skapar jag produkten i nära kontakt med er. Jag har gjort logos och layout, både för egna projekt och andras, sedan slutet på 90-talet.

För några år sedan arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Jag gjorde logos, kataloger, produktgrafiker, annonser, posters & förpackningar. Jag producerade själv och samarbetade med designers.

Blandade exempel på saker jag gjort, mer finns i bloggen.